Registrar (domeniu web)

Ce este un Registrar?Siteul unde puteti cumpara un domeniu web pe banii vostrii/proprietatea voastra.

Inca de la inceputurile internetului s-a cautat o solutie ca toata lumea sa beneficieze de avantajele oferite de internet printre care si aceea de a avea propriul website, insa pentru asta trebuie sa ai si un domeniu web.

Registrat este o organizatie sau entitate comerciala ce managereaza rezervarea (prin cumparare) unui domeniu web.

Pânã in 1999 Network Solutions Inc. (NSI) a fost singura organizatie ce opera inregistrarile de .com, .net si .org, paralel insa mai multe companii private si independente au dezvoltat in paralele posbilitatea ca publicul larg sa poata inregistra domenii web astfel incat in 1997 NSI a fost confruntat cu un proces intentat de catre aceste companii avand la baza legea anti-trust. NSI a fost absolvita de incalcarea legii anti-trust datorita imunitatii insa acest proces a dus la restructurarea din temelii a pietei domenilor web (cumarare/vanzare).

In 1999 datorita presiunilor exercitate pentru o piata libera ia nastere ICANN si prin sistemul oferit de acesta se depun peste 900 de cereri de registrar printre cele mai celebre din zilele noastre: Godaddy.com, ENom.comTucows, 101Domain.com etc..

Astazi sunt zeci de mii (poate chiar sute de mii) de registrar insa nu toate sunt acreditate de ICANN majoritatea fiind afiliate gigantilor acestia oferind aceasta posibiliate tuturor (companii mici sau persoane private) ce doresc sa isi rotunjeasca veniturile proprii mai ales in/prin perspectiva noilor extensii gTLD campanie intiata de ICANN inca din 2011 si care va continua cu acest prim val pânã la sfarsitul lui 2015, al doilea val fiind in 2017.

Daca dispui de un fond financiar mediu poti deveni registrar prin afiliere preturile incepand de la 95 $ sau chiar mai putin exemplu Godaddy.com.Intr-un viitor articol vom prezenta si cateva posiblitati unde sa devii afiliat si sa ai un business decent.Pânã atunci va dorim succes in cumpararea cator mai multe domenii web alegand registrarul adecvat!