Valoarea unui domeniu/website

Expertii din aceasta bransa a domenilor web spun ca valorea unui domeniu web este data de vanzarea efectiva a acestuia pretul final oferit de cumparator.Discutabil dar pe aceasta tema vor fi mai multe articole pe Internetul.com.In acest articol va propunem cateva optiuni pe care un domainer le are la dispozitie pentru a-si face o idee estimativa cat valoreaza un domeniu web.

Estibot.com – poate cel mai cunoscut evaluator de domenii web ofera gratuit 5 verificari dupa care trebuie sa platesti un abonament.Acuratete privind valoarea unui domeniu este destul de apropiata.

Valuate.com – foloseste scriptul (colaborare) cu cei de la Estibot.com si face parte din reteaua Domaining alaturi de CAX.xom (platforma online de licitatii domenii web).Este gratuit daca iti faci cont ai 20 de verificari in intervalul a 24 de ore.

Noktadomains.com – este o companie turceasca care vinde si/sau cumpara domenii web. In cadrul platformei au si aceasta posibilitate pusa la dispozitia clientilor de a face o evaluare estimativa asupra unui domeniu web prin functia NoktaValuation.

Domainindex.com – este nou aparuta aproximativ doi ani oferind gratuit 7 verificari daca iti faci cont gratuit si cel mai ieftin abonament este de aprox 39 $ oferind 50.000 evaluari lunar (cel mai recomandabil.

Freevaluator.com – aparut anul trecut (cel putin din cate stim noi si avand grafica si functile actuale) si este gratuit pentru 5 verificari.Abonamentele sunt la indemana oricui 3.30 euro/lunar sau lifetime aprox 108 euro.

Instica.com – analiza domeniu sau website grafica buna insa de aprox. 3 ani tot incearca cei de la Instica sa termine platforma.Nu recomandam cel putin deocamdata.